HJerte hjerte hjerte
Pris:
299.00
ISBN:
9788283152586
Status:
Utgitt år:
2024
Sideantall:
90
Innbinding:
ib.
5
ISBN: 9788283152586
Status: I salg

Agnar Lirhus

HJERTE HJERTE HJERTE

Leseren følger ei tenåringsjente gjennom et døgn preget av tause rutiner i hjemmet og dramatiske opplevelser på sosiale medier.

«Dette er lettlestbøker på sitt beste» Bokmagasinet, Klassekampen

Boka følger tett på ungdomsskolejenta fra hun kommer hjem fra skolen og gjennom et dramatisk døgn. Episoder fra skolehverdagen flettes inn i tankestrømmen mens jenta er på SoMe og sammen med moren. Det handler om vanskelig ungdomstid og relasjoner i endring: en tidligere bestevenninne, en mor som prøver å forstå og en konstant strøm av inntrykk fra «venner» på sosiale medier, der én iscenesetter et selvmord. 

Tekstmengden er sparsom og språket konsentrert. Boka egner seg som utgangspunkt for samtaler om utenforskap, og samtaler om tanker rundt selvmord. Agnar Lirhus har et ønske om å nå også de unge som kanskje ikke leser så mange bøker, men som bruker desto mer tid på sosiale medier. 

Teksten er tilrettelagt for å kunne leses av alle. Hjerte hjerte hjerte utgis i samarbeid med Leser søker bok.

«Agnar Lirhus stolar på den unge lesaren. Heldigvis. [...] Dette er lettlestbøker på sitt beste: når forfattaren evnar å skildre komplekse ting på ein lettfatteleg måte. [...] Han evnar å skrive ein hovudperson som både er mobbeoffer og som sjølv foraktar andre, som vil lausrive seg og samstundes få nattakos frå mamma – klassisk brytingstid i ein rådvill tenåring. Det er godt gjort med så sparsam ordbruk.» Ane Barmen, Bokmagasinet Klassekampen

 

Forfatter(e)